??БЕРЕЖИ УКРАЇНСЬКЕ – НОСИ ВИШИВАНКУ!??

Саме ці слова Ліни Костенко учні 7-А класу на чолі з класним керівником Кулинич Аллою Леонідівною Кочетоцького ліцею обрали для назви заходу до Всесвітнього дня вишиванки. Сьогодні кожен охочий учень, учитель, працівник ліцею долучився до свята, одягнувши вишиванку.
Семикласники запросили на свято учнів 5-го класу, учителів. Сайко Даша розповіла присутнім про ідею акції «Всесвітній день вишиванки», яку у 2006 році запропонувала студентка факультету історії Чернівецького університету Леся Воронюк. Наволокова Катя презентувала історію української вишивки. У програмі заходу були творчі завдання та конкурси, під час яких учні складали прислів’я та приказки, підбирали до опису відповідний символ України, створювали власну вишиванку. Конкурси підготували і провели семикласниці Петля Карина, Бачуріна Ліза та Снурнікова Даша.
Закінчилося свято в Українській світлиці шкільного музею, де колишня вчителька трудового навчання нашої школи Приймак Галина Олексіївна – талановита майстриня, берегиня історії своєї родини, історії селища, одна із засновниць світлиці, розповіла учням про українську вишивку, про стародавні музейні експонати, про людей селища Кочеток, які подарували свої роботи музею. Слова подяки за цікаву екскурсію висловили учні Галині Олексіївні.
Україна – це чарівний і благодатний край, і в ній живуть мудрі і добрі, творчі і натхненні люди. Бережіть українське!??
Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.