КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «КОЧЕТОЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ»

ЧУГУЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

НАКАЗ

 

31.03.2021 Кочеток   № 27

 

Про прийом дітей до 1-го класу

Комунального закладу «Кочетоцький

ліцей» Чугуївської міської ради                                                                                

Харківської області у 2023 році

 

 

На виконання Конституції України, законів України «Про освіту», «Про повну загальну се5редню освіту», «Про захист персональних даних», постанов Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 648 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку, учнів» від 17 лютого 2021 року № 104 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», наказу Міністерства освіти і науки України від 28 березня 2022 № 274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні», Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти та науки України від 16 квітня 2018 року № №367, листа Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2022  № 1/ 4202-22 «Щодо зарахування до 1 – го класу закладів загальної середньої освіти»,  з метою організованого прийому дітей до першого класу

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Розпочати з 10 квітня 2022 року прийом заяв до 1-го класу Комунального закладу «Кочетоцький ліцей» Чугуївської міської ради Харківської області.
  2. Створити умови щодо зарахування дітей у відповідності до закріпленої території обслуговування.
  3. Заступнику директора з навчально виховної роботи Васильєвій Н.М., класному керівнику майбутнього 1-го класу Пивоваровій К.Ю.

3.1. Ознайомитись з рекомендаціями щодо зарахування дітей до 1-го класу у 2023/2024 навчальному році, довести до батьків відомості про порядок прийому дітей до 1-го класу.

3.2. У зв’язку із запровадженням воєнного стану, та згідно з Порядком під час прийому документів на зарахування до 1 класу необхідно враховувати, що діти або один з їхніх батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та які не мають одного чи обох документів, визначених підпунктом 1 пункту 4 розділу ІІ Порядку,зараховуються до закладу освіти без подання зазначених документів.

 

3.3. Вжити вичерпних заходів, передбачених пунктом 5 глави 1 розділу ІІ Порядку, щодо зарахування за заявами батьків до 1-х класів усіх дітей, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також дітей, які є рідними (усиновленими) братами та /або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі. Чи дітей працівників цього закладу освіти тощо.

3.4. Організувати прийом документів від батьків майбутніх першокласників (осіб, які їх замінюють) з урахуванням стану воєнного часу.

  1. Очний прийом документів відбуватиметься з 10 квітня по 31 травня 2023 року.
  2. Не допускати збирання додаткових даних про дитину та її батьків, що свідчать про розвиток дитини та її готовність до навчання в школі, місце роботи батьків (осіб, які їх замінюють) тощо.
  3. Заборонити на території закладу освіти збір готівкових коштів та розповсюдження фінансових документів благодійних фондів серед батьків здобувачів освіти, у тому числі батьків майбутніх першокласників.
  4. При обранні освітніх програм забезпечити виконання статті 53 Конституції України (офіційне тлумачення положень частини третьої статті 53 згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 04.03.2004 №5-рп/2004).
  5. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

Директор                                                      Наталія СОЛОШКО

 

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.