ФЛЕШ-МОБ “МИ ЗА МИР!”

        21 вересня 2018 року в Кочетоцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся загальношкільний  захід флеш – моб «Ми за мир!», присвячений Міжнародному Дню миру, який відзначається щороку у другій половині вересня в день відкриття чергової сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

В Україні за Указом Президента День миру відзначають з 2002 року.

Метою заходу було усвідомлення, що сама ідея миру стає державною політикою. Тільки в мирній державі накопичуються її багатства, розвивається культура, зберігаються духовні цінності. Тільки в державі, де панує мир, спокій, злагода, зміцнюється економіка, зростає добробут людей, з молодого покоління формуються справжні громадяни незалежної держави. Адже саме молоде покоління являє собою майбутнє й може забезпечити подальший її розвиток.

Тільки перші кроки робить у нашій свідомості педагогіка толерантності – наука вирішення будь-яких питань мирним шляхом. Одним з них може стати і Урок миру, одним з найважливіших завдань якого є формування у розуміння єдності, цілісності та взаємозалежності сучасного світу. Наш урок має стати підґрунтям нових стосунків між дорослими і дітьми, вчителями та учнями, в основі яких лежить взаємоповага, формування нової системи моральних цінностей.

Дуже приємно, що розділити цю подію завітали Голова Чугуївськой районної державної адміністрації Шошин Микола Миколайович, селищний Голова Світало Олександр Сергійович, заступник начальника відділу освіти Волосенко Лідія Миколаївна, директор Чугуєво – Бабчанського лісного коледжу Хворостяний Роман Федорович.

З привітанням звернувся до присутніх  Голова Чугуївської районної державної адміністрації Шошин М.М. Він наголосив, що Мир – це свято усіх людей, свято всіх дітей. Без миру немає дитинства, немає майбутнього. Саме на молоді  лежить велика відповідальність: зберегти мир!

Хай буде мир віднині і довіку!

Хай буде мир й замовкнуть війни злі.

І сльози щастя на своїх обличчях

Відчують всміхнені усюди матері.

 

“ Хай буде мир! “- звертаються до Бога,

Чоло зросивши потом трударі,

Бо хочуть, щоб сміялись дзвінко діти

На нашій славній Слобожанщині.

 

Хай буде мир віднині і довіку!

Хай буде мир й замовкнуть війни злі!

Хай у міцних обіймах всі народи

Ідуть у майбуття через віки.

 22 вересня в Україні відзначається день Партизанської слави.

Після заходу учні закладу та шановні запрошені взяти участь у покладанні квітів до братської могили солдат, які боронили наш край.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.