ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

26 квітня 1986 року сталася трагічна подія, яка  сколихнула світ – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Ця катастрофа залишила невиліковні рани в серцях багатьох людей і мала надзвичайно великий вплив на навколишнє середовище та життя мільйонів людей.

Про важливість безпеки в ядерній промисловості та необхідність пильності при використанні атомної енергії,  про потребу в безпекових технологіях говорили сьогодні учні 5-А класу (класний керівник Єрмакова Л.С.) на годині спілкування.

Учні 4-А класу (класний керівник Коленко О.Д.) провели урок пам’яті Чорнобиля і вшанували пам’ять пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самовідданість і професіоналізм персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, медиків, учених, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

Сьогодні, через 38 років, привид ядерної катастрофи знову нависає не лише над покинутим регіоном довкола Прип’яті. Незаконна російська військова окупація південно-східної української Запорізької АЕС створює пряму загрозу ще однієї ядерної катастрофи. Захоплення найбільшої атомної станції в Європі, однієї з 10 найбільших у світі, спричиняє небезпеку не лише для України та сусідніх країн, а й для більшої частини Європи.

Цілеспрямовано обстрілюючи ракетами усю енергетичну інфраструктуру України, російські окупаційні війська створюють загрозу раптової втрати потужності та знеструмлення станцій на чотирьох атомних електростанціях: Південноукраїнській, Рівненській, Хмельницькій та Запорізькій. Усі вони знаходяться під загрозою, проте найбільших ризиків зазнає саме Запорізька: кількість радіації на станції та умови її роботи з огляду на пряму військову окупацію, а також поведінку російських збройних сил і росатома, російської державної атомної корпорації, загрожують катастрофою, яка може стати, як і Чорнобиль, наслідком прийнятих у москві рішень.

Щорічно,  26 квітня,  ми вшановуємо пам’ять про загиблих героїв, які віддали свої життя, борючись з наслідками аварії, а також  всіх, хто постраждав від цієї катастрофи.

Нехай такі трагедії ніколи не повторяться!

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.