ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ УРОК ЄДНОСТІ: ЯК НЕ ВЕСТИСЯ НА МАНІПУЛЯЦІЇ ТА ЗАЛИШАТИСЯ ЗГУРТОВАНИМИ

6 жовтня о 12:00 учні 5-9 класів разом з учителями і батьками взяли участь у Всеукраїнському уроці єдності національного проєкту із медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики.
«В умовах російсько-української війни медіаграмотність — це питання ледь не національної безпеки. Для Міністерства освіти і науки це важливо ще й у контексті розвитку реформи Нової української школи, яка закладає засади компетентнісного навчання. Становлення медіаграмотного учнівства — це одне із пріоритетних завдань цієї реформи. Тож цей урок — чудова нагода для учнів, батьків, учителів обʼєднатися в символічному акті для того, щоби розвивати навички критичного мислення й медіаграмотність», — сказав Ігор Хворостяний, генеральний директор директорату шкільної освіти МОН.
Під час уроку глядачі дізналися як протидіяти соціальним стереотипам, хто такі боти і тролі, як розумно споживати інформацію, як не піддаватися маніпуляціям та протидіяти дезінформації.
Учні 6-А класу (класний керівник Мазняк Г.В.) після уроку активно обговорювали питання уроку, ділилися своїми враженнями, наводили приклади дезінформації, з якою їм приходилось зустрічатися, взяли до уваги лайфгаки медіаграмотності.
Підсумком уроку стала тест-гра, яка складалася з 7 запитань. Учні 9-го класу (класний керівник Бєлєвцова О.І.) успішно пройшли тест, відповіли на всі запитання правильно і отримали масу позитивних емоцій від участі в цікавому і дуже пізнавальному уроці.
В кінці уроку Валерія Ковтун, керівниця національного проєкту медіаграмотності «Фільтр», повідомила про анонсований сюрприз, а саме про проведення Всеукраїнського конкурсу «Репортер» для учнів 9-11 класів, які мріють про професію журналіста і запросила до участі всіх бажаючих.
Дякуємо організаторам проєкту! Чекаємо на нові цікаві уроки з медіаграмотності!

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.